Ik trappelde flink in de buik van mijn moeder als ze meeging naar een optreden van mijn vader, bassist in een dixielandband, het was dan ook niet helemaal mijn favoriete muziek… Maar muziek was er bij ons thuis in Betondorp waar ik opgroeide altijd. Als kleuter wist ik de pickup al te starten en mijn broer Arthur en ik zongen luidkeels mee. Aangemoedigd door mijn ouders begon ik op 7 jarige leeftijd met pianolessen bij Harry Machielse, jarenlang de vaste pianist van het tangorkest Malando.

Op mijn 9e jaar trad ik samen met zijn broer Arthur voor het eerst op voor de radio in het programma "Van Twaalf Tot Twee". Op mijn 11e jaar begon ik ook met accordeon spelen en kreeg lessen van mijn grootvader, de bekende accordeonist Coen van Orsouw.

Mijn eerste eigen compositie werd op mijn 12e jaar gespeeld voor de radio door het orkest "Accordeola" onder leiding van Jan Gorissen.

Mijn broer en ik traden op in het tv programma "Stuif es in" en het tv programma "Herkent u deze tijd" gepresenteerd door Kick Stokhuyzen, samen met onze opa en oom Coen van Orsouw junior. Dankzij Willy Alberti heb ik dit filmpje nog. Om deze video te bekijken click hier. We traden ook op in het radioprogramma "Mikado" van Tonny Eyk en hij haalde ons thuis op, samen met Willy Alberti om optredens te doen.

Op vijftienjarige leeftijd werd ik toegelaten tot het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam waar ik twee jaar vooropleiding klassiek combineerde met de middelbare school.

Ik maakte op mijn 16e jaar mijn eerste accordeon LP met broer Arthur in de gloednieuwe Wisseloord Studio’s onder de naam "The Silverstars" en een flink aantal radio- en tv-optredens volgden.

Veel optredens deden we samen met o.a. Johnny Jordaan, Paula Dennis en Mien Froger in het Jordaancabaret en ook traden we op met zangeres Rika Jansen op luxe feestjes. Van het geld dat we hiermee verdienden kochten we allebei een nieuwe accordeon. We speelden regelmatig in een restaurant in Volendam waar de ene week een bus met Fransen en de andere week een bus met Italianen aankwam en zo vergrootten we ons repertoire in korte tijd enorm.
Mijn interesse voor jazzmuziek en improvisatie was inmiddels zo sterk gegroeid dat ik de accordeon in de hoek zette en na twee jaar klassiek piano en een jaar schoolmuziek naar de jazzafdeling piano overstapte. Ik voltooide mijn studie in 1985. Tijdens deze opleiding deed ik al studiowerk op inmiddels meer dan 90 CD's. Ik gaf piano en accordeonles en was ook bezig met arrangeren en componeren.
Met bassist Hans Ruigrok startten we de band 'Max Teawhistle & The Friends Of Bop' en ik arrangeerde en produceerde twee CD's voor Max. We deden veel optredens, o.a. 4 keer North Sea Jazz.
In 1986 werd ik orkestleider bij cabaretière Tineke Schouten, schreef liedjes en arrangementen voor haar, toerde 12 jaar lang met haar langs alle grote theaters in Nederland en werkte mee aan haar tv shows. Het was een mooie tijd bij een geweldige vakvrouw en bij wie ik veel geleerd heb over show en entertainment op het hoogste niveau. Bij elk bezoek aan haar nieuwe shows voelt het nog altijd alsof ik bij de warme familie hoor die zij in al die jaren om zich heen heeft gebouwd en nog steeds staat ze met volle zalen hoog aan de top. Een kanjer is ze, als artiest en als mens.
Ondertussen trad ik op in diverse bands, begeleidde artiesten als Georgie Fame, Woody Shaw, Frans Poptie, Eddie Sanchez, Sanny Day, Johnny Meijer, Rita Reys, Eddy Doorenbos en Carl Schulze. Ook werd ik regelmatig gevraagd door Tonny Eyk.

In de studio maakte ik met Bert Schouten (CNR) een serie van 15 CD's (Golden Collection) welke over de hele wereld verkocht werd. Ook speelde ik accordeonpartijen in op CD's van o.a. Benny Neyman, Corry Konings, André van Duin en natuurlijk ook Tineke Schouten. 

In de Basement studio van Pieter Nieboer realiseerde ik de jaren daarop mijn eerste eigen CD producties en ik richtte mijn label "I Say Music" op.

De eerste productie was een CD met Hermine Deurloo (I Say Jazz) met John Engels op slagwerk. Met deze bezetting deden we leuke optredens en de CD werd veel voor de radio gedraaid.

Daarna volgde een CD met gitaarmuziek (Pieter Nanne), twee piano CD's met achtergrondmuziek en enkele jazz en pop CD’s. Van Pieter Nieboer leerde ik het vak mixen en masteren, van Bert Schouten leerde ik het vak produceren.

Na het veel te vroege overlijden van Pieter Nieboer kocht ik mijn eerste Mac en begon zelf met opnemen, arrangeren en produceren.

De eerste productie was een CD met Hermine Deurloo (I Say Jazz) met John Engels op slagwerk. Met deze bezetting deden we leuke optredens en de CD werd veel voor de radio gedraaid.
Na 12 jaar Tineke Schouten ben ik weer gaan freelancen en ik werd direct veel gevraagd door mijn collega vibrafonist en slagwerker Frits Landesbergen waarmee ik artiesten begeleidde als Madeline Bell (The Cotton Club), Joke Bruijs, Gerard Cox en Edwin Rutten. Ook speelde ik mee op CD’s die Frits met deze artiesten maakte.

Ik werd gevraagd door André Vrolijk een CD te arrangeren en op te nemen met Mick Harren, een ode aan Willy Alberti.

Als toetsenist viel ik regelmatig in bij Cor Bakker en zo mocht ik optreden in het orkest van Paul de Leeuw, het Metropole Orkest en meewerken aan een CD met Fay Claassen en Fay Lovsky. Ook volgden optredens met o.a. Laura Fygi, Denise Jannah en Deborah Carter.

Op het jazzfestival van Bonaire trad ik op met Madeline Bell en het jaar erop met Joke Bruijs. Met mijn eventband Total View! speelde ik op events in Londen, Schotland en Portugal en met Tonny Eyk trad ik op in het Spaanse Cadiz en Marbella. Met accordeonist André Vrolijk deed ik een paar keer 'Ode aan Johnny Meijer' waarbij ik beelden van interviews en muziekfragmenten op een groot scherm koppelde aan een live performance met combo.
In 2016 bracht ik vanuit mijn eigen studio de CD 'Driven By The Wind' uit met zangeres en tevens mijn partner Nathaly Masclé. Naar aanleiding van een bezoek aan een concert van Sting besloten we niet een CD met covers te maken maar een complete serie gloednieuwe songs geïnspireerd op de muziek van Sting.Inmiddels heeft Nathaly twee Engelstalige stukken naar het Nederlands vertaald en videoclips van deze singles 'Weg Terug Naar Jou' en 'Verandering Van Binnenuit' zijn te bekijken op youtube.

In 2016 speelde ik met Gerard Cox en Joke Bruijs in de enorm succesvolle theatershow “ De Oase Bar” waar ik een aantal artiesten mocht begeleiden als Brigitte Kaandorp, Richard Groenendijk, Martin van Waardenberg, Jacques Herb, Lee Towers, Loes Luca, Tony Neef en Veldhuis & Kemper.

De CD van deze show heb ik samen met Frits geproduceerd.

In 2017 kreeg deze show een vervolg met “De Oase Bar viert een feestje” waarbij ik naast Gerard en Joke artiesten mocht begeleiden die al eerder optraden met de Oase Bar maar nu ook met o.a. Jenny Arean en Ron Brandsteder. Deze shows vonden plaats in theater De Doelen in Rotterdam. Ik werkte daar weer met het combo van Frits Landesbergen en het werd opnieuw een feestje.
Een van de hoogtepunten was ook het meewerken aan de muziek voor de oudejaarsconference van Herman Finkers, bekeken door maar liefst 3,3 miljoen mensen en voor de nieuwe show van Hans Teeuwen maakte ik een paar orkestbanden..

In opdracht van mijn goede vriend Cees Hamelink arrangeerde ik de CD’s "Ik Zei Ja" met zangeres Tamara Hoekwater en bassist Jacques Schols. De opnamen voor dit project hebben we met de geweldige Max Bolleman gedaan.

Met het combo van Cees heb ik inmiddels talloze optredens gedaan in de Academische Club en Zappos in Amsterdam, maar ook in Montreal, Cartagena, Leicester en Lissabon.

In 2018 werkte ik als pianist/orkestleider bij de theatershow: ‘Op een mooie Pinksterdag’ met de ervaren actrices/zangeressen Lone van Roosendaal, Annick Boer en Renée van Wegberg.

De show was een eerbetoon aan Harry Bannink, Joop Stokkermans en Ruud Bos en de producente was Janke Dekker

Ik was zeer onder de indruk van de prachtige stem van Annick, in combinatie met haar droge humor en komische verhalen vroeg ik haar of ze niet zelf een cabaret programma zou willen schrijven waarbij ik haar dan op de piano zou willen begeleiden.

Dit programma kwam er, we zijn liedjes gaan schrijven, ik heb een CD met haar opgenomen en na een succesvolle eerste serie van de theatershow ’Dat is goed gelukt!’ met schitterende recensies komt de gloednieuwe show ‘Deze is nog Beter!’ met twee series voorstellingen van september 2022 tot eind juni 2023

info over voorstellingen en kaarten op www.annickboer.nl 

In het seizoen 2019/2020 begeleide ik Gerard Cox in zijn theatershow ‘De grote grijze belofte’. Dit soloprogramma was ter ere van zijn 80ste verjaardag en werd een groot succes.

Het was voor mij een grote eer om met deze geweldige artiest te werken.

Ik treed graag op, werk solo, met duo, trio of complete band bij bijzondere gelegenheden, exclusieve feesten, diners, gala's en presentaties. Het repertoire liefst gevarieerd: jazzy, latin, Braziliaans, popsongs, easy listening, maar ook Hollands, Spaans, Franstalig en klassiek repertoire.

Ik heb het leukste vak dat er bestaat!